Dorona Alberti, Käsebrot

doronaJe kent Dorona Alberti wellicht als zangeres van de Nederlands/Belgische jazzformatie Gare du Nord. Je weet wel, creatieve
loungemuziek met invloeden uit de blues en de jazz. De groep ontstond in 2001. Zes jaar later volgde de grote doorbraak, met het album Sex ’n’ Jazz.

Nu gaat Dorona Alberti solo, in het muziektheaterprogramma Käsebrot. Daarin reist ze, samen met haar twee bandleden, door tijd en stijl. Ze spelen nummers van Entartete Musik, Schlager, Deutsche Welle tot hiphop en house met maar een enkele verbinding: het Duits. Ze strippen de liederen, bewerken ze en kleden ze al kietelend weer aan. Ze flirten met klassiek en punk, maar blijven altijd bij de kern: hun grote liefde voor ‘het spelen’.

De Volkskrant omschreef de frontvrouw van Gare du Nord vier jaar geleden als ‘een charismatische bom met een dijk van een stem, loepzuivere uithalen, elastische danspassen en een grote kledingkast’. Leiden – zet je dus maar schrap!!

Op zaterdag 28 november 2015 speelt Dorona Alberti in de Stadsgehoorzaal in Leiden, maar eerst vertelt ze over haar soloprogramma in Podium Pitch.

Podium Pitch, 22 november 2015, aanvang 14.30 uur. Stadsgehoorzaal, (foyer), Breestraat, Leiden. Toegang gratis

YouTube voorvertoningsafbeelding