Holy-F, theater

Feminisme is hot. Maar wat hebben de voorvechters van het eerste uur, zoals Virginia Woolf, Simone de Beauvoir en Aletta Jacobs, de moderne vrouw te vertellen? Krijgt die een klap in haar met botox volgespoten gezicht? Of zijn ze trots op haar bevochten vrijheid?

Eva Marie de Waal komt in Podium Pitch vertellen over de voorstelling Holy-F, die zij samen met Sophie van Winden ontwikkelde en schreef. Zij zijn beiden ook te zien in de voorstelling, bijgestaan door filosofe Simone van Saarloos.

Holy-F is een voorstelling over de positie van de vrouw en hoe deze de afgelopen 150 jaar veranderd is. Dit is het eerste deel van een drieluik over vrouwenrollen die Eva Marie de Waal en Sophie van Winden van plan zijn te gaan maken bij Via Rudolphi Producties.  In Holy-F belichten zij de huidige stand van de emancipatie. Met rake teksten, zelfspot en een flink portie humor gaan ze op zoek naar nog altijd sluimerende vooroordelen en hardnekkige misverstanden.

Eva Marie de Waal  studeerde moderne dans aan de Rotterdamse dansacademie, en Geschiedenis aan de UVA en ging daarna naar de toneelschool in Amsterdam. Zij  verbindt zich als freelance actrice aan theatergezelschappen, televisieseries en films. Ook maakt zij zelf stukken die zij samen met anderen bedenkt, schrijft, choreografeert en speelt.  De try-out van Holy-F is op donderdag 3 november te zien in Theater Ins Blau.  Daarna is de voorstelling te zien in verschillende theaters in het hele land.

Maar eerst is Eva Marie te zien in Podium Pitch.

Zondag 18 september, aanvang 14.30 uur, foyer van de Stadsgehoorzaal, Breestraat 60, Leiden. Toegang gratis.