ISH: Like 4 Real

ishISH is de creatieve duizendpoot Marco Gerris, die al veertien jaar leiding geeft aan zijn eigen droom: een multidisciplinair danstheatergezelschap dat een brug slaat tussen klassieke kunstvormen en disciplines uit de straatcultuur. Tijdens Podium Pitch op 21 september laat hij een stuk zien van zijn nieuwste project LIKE 4 REAL en vertelt  hij over zijn samenwerking met kunstenaar Dadara in deze voorstelling.

Marco Gerris groeide op in België, waar hij verschillende kunstopleidingen volgde op het gebied van dans en theater. Eind jaren 90 verpandde hij zijn hart aan Amsterdam waar hij als skater, danser en acteur aan de slag ging. Zijn nieuwe omgeving inspireerde hem tot het maken van zijn eerste stuk: ISH, afgeleid van het Engelse –ish (-achtig), het woord dat staat voor iets dat je niet precies kunt definiëren omdat het zowel het één als het ander is. Hij identificeerde zich zo met de inhoud van dit stuk, dat hij zichzelf vanaf dat moment ISH noemt.

Marco Gerris legt zich inmiddels toe op het maken van multidisciplinaire voorstellingen. In 2000 werd hij genomineerd voor de NPS Cultuurprijs en in 2009 voor Amsterdammer van het jaar.

Tijdens Podium Pitch komt ISH vertellen over zijn nieuwste project LIKE 4 REAL. In deze dansvoorstelling volgen we een jongen, die niet meer weet of hij zichzelf of zijn profielfoto is,  in een kleurrijke wereld waar informatie de absolute macht heeft.

LIKE 4 REAL is onder andere te zien in de Leidse Schouwburg op 18 november 2014.

Podium Pitch: 21 september 2014, van 15.00 tot 16.00 uur, in het Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 28, Leiden.
Toegang gratis.

YouTube voorvertoningsafbeelding