Jeroen van Veen, ligconcert Philip Glass

Het is een van de vele manieren om naar de ‘minimal music’ van Philip Glass te luisteren, maar wij van Podium Pitch vinden het wel een heel originele, namelijk op je rug. Ja, dat leest u goed. Op. Je. Rug. Terwijl componist/pianist Jeroen van Veen werken van Glass als ‘Metamorphosis’, ‘Mad Rush’ en ‘Opening’ speelt, staart u op 28 december naar het plafond van de Stadsgehoorzaal. Al kunt u uw ogen natuurlijk ook dicht houden. Pianist Philip Glass, die zijn carrière eind jaren zestig begon met het omzetten van Ravi Shankars muziek in Westerse muzieknotaties, is een belangrijke inspiratie voor Jeroen van Veen. Al combineert Van Veen zijn eigen minimal music met jazz, blues, avant-garde en zelfs techno en trance.

(tekst loopt door na film)

YouTube voorvertoningsafbeelding

 

Jeroen van Veen begon met pianospelen op zijn zevende, studeerde aan het conservatorium in Utrecht en won talloze prijzen.  In Podium Pitch zal hij over zijn voorliefde voor Philip Glass praten en zal hij spelen. Ondertussen gaan wij liggen. Ja, ook dat leest u goed. Neemt u een matje mee? Zorgen wij voor de rest.

Podium Pitch, zondag 20 november. Aanvang 14.30 uur, foyer Stadsgehoorzaal, Breestraat 60, Leiden. Toegang gratis. (en vergeet uw matje niet)